Terapia Vojta

Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului dumneavoastra
 • Terapia Vojta a fost dezvoltata de prof Dr. Václav Vojta, intre anii 1950 – 1970.

  In cadrul diagnosticului neurokineziologic dupa Vojta, se utilizeaza 3 elemente pentru cuantificarea cantitatii si calitatii posturilor si miscarilor bebelusului.

  Motricitatea spontana, reactiile de postura si apreciarea reflexelor neo-natale sunt elemente ce impreuna vor conduce la formularea pronosticului, scopului si indicatiei terapiei Vojta.

 • Terapia Vojta se poate aplica in aproape orice tulburare de miscare incepand cu prematurii pana la varsta adulta cu scopuri diferite, insa terapia trebuie inceputa precoce. Este indicata in tulburarea centrala de coordonare la sugar, paralizie cerebrala, paralizii periferice (pareza de plex brahma, spina bifida), diformitati ale coloanei vertebrale (scolioze), displazie de sold, subluxatie de sold, etc.

  Cu ajutorul terapiei Vojta pot fi activate, nu exersate, functii de miscare precum: prinderea, rostogolirea, mersul in 4 labe sau cel biped. 

 • De asemenea, pe langa aceste reactii motrice pot fi activate si influentate miscarea globilor ocular, miscari ale maxilarului, reglarea functiei vezicii urinare si a intestinului, respiratia, suptul sau deglutitia.

  Plansul in timpul terapiei Vojta poate induce parintilor o stare de anxietate, crezand ca provoaca durere bebelusilor, insa plansul lor reprezinta doar un mijloc de exprimare ca urmare a unei activari neobisnuite. De obicei, dupa o anumita perioada micutii se adapteaza, iar plansul devine din ce in ce mai putin intens. In pauza dintre exercitii si la finalul terapiei bebelusii se linistesc imediat.

 • Vrei să programezi o ședintă?