Kinesiotaping

Recuperare cu ajutorul benzilor

Metoda de aplicare a benzilor Kinesiologe este o tehnica de reabilitare ce faciliteaza procesul natural de vindecare al organismului oferind in acelasi timp stabilitate si sustinere musculaturii si articulatiilor, fara a restrictiona in vreun fel miscarile corpului. Benzile sunt eleastice, confectionate din bumbac si pot fi purtate cateva zile, fiind folosite atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor. Ele vizeaza anumiti receptori somatici, reducand astfel durerea si facilitand drenajul limfatic. In acest mod simplu, inflamatia in zona de aplicatie va fi vindecata.

Benzile pot fi aplicate in multiple feluri si au abilitatea de a reeduca sistemul neuromuscular, de a reduce durerea si inflamatia, de a optimiza performantele sportive, de a preveni accidentarile, de a asigura o buna circulatie si drenaj limfatic, dovedindu-se a fi un suport pentru activitatile de kinetoterapie propriu-zise.

 In urma evaluarii, kinetoterapeutul va decide cum si unde este necesar sa aplicam benzile. De cele mai multe ori recomandam kinesio-taping in urmatoarele situatii:

– afectiuni ortopedice: cifoze, scolioze, deviatii ale membrelor inferioare (genu valgum, genu varum, genu recurvatum, tal valg, tal var, var equin, metatarsus adductus, metatarsus varus , halux valgus), luxatii de umar, recuperare post-operatorie, torticolis;

– afectiuni neurologice: hemipareze, parapareze, tetrapareze, pareze de plex brahial, pareze faciale, probleme musculo ligamentare determinate de diverse traumatisme.