Gimnastică pre/post natală

Mișcarea înseamnă sănătate

Cand viitoare mamica anunta ca va avea un copilas, incepe sa primeasca sfaturi in primul rand de la familie si prieteni, si in al doilea rand de la medicul ce ii urmareste sarcina. Cele mai multe sfaturi au legatura cu stilul de viata, viitoare mamica trebuie sa manance sanatos, sa nu fumeze, sa nu consume alcool, sa se odihneasca suficient, sa faca plimbari in aer liber,etc. Toate aceste lucruri sunt foarte corecte si necesare pentru sanatatea mamei si a bebelusului ce urmeaza sa vina pe lume. Dar sa nu uitam de importanta activitatiilor fizice necesare femeii insarcinate, ce o vor ajuta extrem de mult pe tot parcursul sarcinii, in ceea ce priveste schimbarile prin care va trece organismul ei, dar si in timpul travaliului.

Gimnastica este un adevarat aliat cand vine vorba despre schimbarile corpului prin schimbarea centrului de greutate, pentru intarirea musculaturii si a incheieturilor, pentru tonifierea organismului suprasolicitat pe perioada sarcinii.

Iata efectele benefice ale gimnasticii in timpul sarcinii:

– Imbunatateste circulatia sangelui in organele interne

– Ajuta metabolismul  si digestia, astfel incat viitoarea mamica va trece mai usor peste toate schimbarile de ordin intern

– Pregateste corpul pentru nastere prin exercitii de respiratie si prin intarirea musculaturii pelviene si abdominale, ajutand organismul sa fie pregatit pentru o nastere mai usoara

– Reduce riscul durerilor de spate, si aparitia venelor varicoase prin imbunatatirea circulatiei

– Ajuta la coordonare si echilibru in noile coordonate de pozitie si greutate

– Echilibreaza excesul de kilograme accumulate

– Mentine viitoare mamica tonifiata si apta pentru a –si desfasura activitatile de zi cu zi in conditii normale

KINETO4KIDS indeamna la gimnastica toate femeile insarcinate care au primit unda verde din partea medicului care urmareste sarcina. Pentru mai multe informatii despre avantajele activitatilor fizice in timpul sarcinii, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu specilistii noștri.